Новини

Лікарям у чернівецьких «ковідних» лікарнях виплатять до 15 тисяч гривень. Інфінкованим на роботі теж планують виділити гроші

Гроші виділили з міського бюджету. Лікарям виплатять до 15 тисяч гривень, а середньому та молодшому медперсоналу — до десяти тисяч.

 

 

Медики чернівецьких лікарень отримають доплати за роботу з хворими на COVID-19. На це з міського бюджету виділять понад два з половиною мільйони гривень. Про це мовиться у розпорядженні міського голови від 5 листопада.

Доплати отримають медики центральної клінічної лікарні та міських лікарень №1 та 4.

Лікарям виплатять до 15 тисяч гривень, а середньому та молодшому медперсоналу — до десяти тисяч.

«Задля заохочення медпрацівників, які працюють у міських «ковідних» лікарнях, виділять 2 мільйони 540 тисяч гривень. Окрім того, лікарям, що інфікувалися на роботі, дадуть гроші на лікування», — йдеться у повідомленні.

Зазначають, що медикам, які інфікувалися на роботі, планують виділити 170 тисяч гривень. За це рішення повинен проголосувати виконком.

Як повідомив «Шпальті» заступник міського голови Чернівців Євгеній Маховіков, ця практика була запроваджена ще торік. Кошти на доплати медикам закладені у бюджеті. 

За словами начальниці управління охорони здоров’я Чернівецької міської ради Наталії Калмикової, це одноразова допомога. 

«Така доплата з міського бюджету медикам була запроваджена торік. Коли набула чинности постанова про 300% медикам “ковідних”, лікарі почали отримувати ці 300% від НСЗУ. У жовтні цього року вони не отримали таких доплат від НСЗУ, оскільки були затримки. Тож міська рада вирішила виплатити гроші з бюджету», — зазначила вона.

Доплату нараховуватимуть адресно лікарям.

Раніше ми писали про те, що у Чернівцях опозиційні депутати вимагають скликання позачергової сесії міської ради.

Нагадаємо, медичним працівникам Буковини виділили понад 32 мільйони гривень для виплат надбавок.

 

Коментарі