Новини

Верховна Рада призначила Олексія Резнікова новим міністром оборони: що про нього відомо

Зеленський пояснив міністра тим, що кадровий склад потребує періодичного оновлення.

Фото: Liga.net

Сьогодні, 4 листопада, Верховна Рада призначила Олексія Резнікова новим міністром оборони України. Кандидатуру Резнікова підтримали 273 народні депутати. Про це повідомляє hromadske.
Резніков — ексміністр із питань тимчасово окупованих територій та колишній віцепрем’єр. Він і ще 4 колишніх міністри подали у відставку 3 листопада, пізніше їх звільнила Верховна Рада.
Президент України Володимир Зеленський пояснив зміну очільника Міноборони тим, що кадровий склад міністерства потребує періодичного оновлення.

«Є поняття ротації. Це стосується не лише бійців на передовій. Дуже важливо підміняти тих, хто віддався без залишку. Змінювати новими професійними людьми, зарядженими на сто відсотків», – зазначив Зеленський.

Хто такий Резніков

Новий міністр оборони — адвокат, заслужений юрист України, майстер спорту з акробатики. 1991 року Резніков закінчив Львівський державний університет імені Івана Франка за спеціальністю «Правознавство».

Двічі проходив до Київської міської ради: 2008 року з «Блоком Катеринчука», та 2014-го — з партією «Удар». Був заступником міського голови Віталія Кличка. У вересні 2019 року став представником України у Тристоронній контактній групі з мирного врегулювання ситуації на Сході.
У березні 2020 року Олексія Резнікова призначили віцепрем’єр-міністром – міністром із питань тимчасово окупованих територій.

Що він обіцяє зробити на посаді
Резніков пообіцяв на новій посаді опрацювати низку питань, зокрема покращити співпрацю Міністерства оборони, Генерального штабу та профільного комітету парламенту. Він також пообіцяв «вирівняти» зарплати військових.

Резніков наголосив на важливості підвищення сумісности з країнами НАТО та взаємодії України з ними.
Чиновник хоче змінити підхід до кадрової політики в армії, покращувати умови служби та підвищувати якість управління в Міноборони.

 

Коментарі