Новини

Верховна Рада звільнила одразу п’ятьох міністрів: чому так сталось та хто їх може замінити

Більшість з них попередньо самі написали заяви про звільнення.

Фото: sarakhan_vadym

Сьогодні, 3 листопада, Верховна Рада проголосувала за звільнення п’яти міністрів. Більшість з них попередньо самі написали заяви про звільнення. Парламент вже має для них заміну, а голосувати задля призначення планують у четвер. Про це повідомляє Радіо Свобода.

Серед посадовців, яких звільнив уряд: Андрій Таран — міністр оборони, Олексій Резніков — міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, Олексій Любченко — міністр економіки та віцепрем’єр, Олег Уруський — міністр з питань стратегічних галузей промисловості та Роман Абрамовський — міністр екології та природних ресурсів.

Чому так сталося?

Напередодні ці міністри самі подали у відставку. Вони не давали звіт про роботу, але відомо, що Зеленський був незадоволений міністром екології, тому й не взяв його на кліматичну конференцію у Глазго. Скоріше за все нова хвиля звільнень пов’язана різними політичними поглядами посадовців партією президента «Слуга народу», пише Громадське.
Багато хто серед чиновників розділився на проукраїнську та проросійську сторони. Так визначились розбіжності у поглядах партії, з’явились внутрішні суперечки. Від початку роботи фракція СН вже встигла замінити і звільнити багатьох чиновників, серед яких Дмитро Разумков — спікер Верховної ради, Олександр Данилюк — секретар РНБО, Руслан Рябошапка — генеральний прокурор та багато інших. Всі ці зміни свідчать про провальну кадрову політику партії, кажуть політологи видання.

Ким замінять міністрів
Речниця фракції «Слуга народу» Юлія Палійчук повідомила, що партія вже має кандидатів на заміну.
На місце міністра з реінтеграції тимчасово окупованих територій може прийти депутатка від «Слуги народу» Ірина Верещук. Є ймовірність, що колишнього міністра — Резнікова призначать новим міністром оборони.
На посаду міністра довкілля розглядають Руслана Стрільця. Він був першим заступником Романа Абрамовського. Міністром економіки партія президента планує зробити заступницю голови Офісу президента Юлію Свириденко.

А Павла Рябікіна пропонують на посаду міністра з питань стратегічних галузей та промисловості.

 

Коментарі