Новини

Уряд призначив ще трьох нових міністрів: хто вони та які мають плани

Зеленський каже, що важливо «підміняти тих, хто віддався без залишку, зарядженими людьми».

Фото: Главком

Сьогодні, 4 листопада Верховна Рада призначила ще трьох нових міністрів.
Юлія Свириденко стала віцепрем’єр-міністеркою — міністеркою економіки. Павло Рябікін — міністром із питань стратегічних галузей промисловости.
Ірина Верещук — міністеркою з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України. Про це повідомляє «Радіо Свобода».

Крім цього, тимчасово обов’язки міністра захисту навколишнього середовища та природних ресурсів виконує Руслан Стрілець.

Раніше цього ж дня уряд призначив новим міністром оборони Олексія Резнікова

Як пояснив Зеленський у випадку з ним — кадровий склад міністерства потребує періодичного оновлення. Він зазначив, що важливо «підміняти тих, хто віддався без залишку, зарядженими людьми».

Нова міністерка економіки: що відомо

Фото: 24 канал

Юлія Свириденко розповіла, що вона хоче змінити економічну ситуацію в Україні на краще, зокрема запустити інституції,  які посилять політику держави. Вона планує переглянути підхід до здійснення державних інвестицій.

Юлія Свириденко народилася в Чернігові, їй 35 років. Із відзнакою закінчила Київський національний торговельно-економічний університет та здобула ступінь магістра за спеціальністю «Менеджмент антимонопольної діяльності». Працювала заступницею голови Чернігівської ОДА (2018). Була першою заступницею міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України (з липня 2020). Призначена заступницею керівника Офісу Президента України (22 грудня 2020 року).

Ввійшла до рейтингу «ТОП 100 успішних жінок України» за версією журналу «Новое время».

Руслан Стрілець — в.о міністра екології

Фото: pep.org

37-річний Стрілець має чотири вищі освіти за спеціальностями «Міжнародна економіка», «Правознавство», «Екологія та охорона навколишнього середовища» й «Публічне управління та адміністрування». З 2007 по 2019 роки Стрілець працював у Дніпропетровській облдержадміністрації. Був першим заступником колишнього міністра екології Абрамовського. Брав участь у запуску спеціального чат-боту з інформацією про лісову галузь, онлайн-платформі «Екосистема» та Національному реєстрі викидів.

Павло Рябікін — міністр із питань стратегічних галузей промисловости

Фото: Преслужба “Борисполя”

Рябікін є головою Державної митної служби (з 2020). 

Він анонсував започаткування в Україні амбітної програми з виробництва високотехнологічної продукції у співробітництві з іншими країнами. Рябікін додав, що основний пріоритет його відомства — підвищення експортного потенціалу оборонно-промислового комплексу.

Павло Рябікін закінчив Київський державний університет імені Тараса Шевченка за спеціальністю «Правознавство», здобув кваліфікацію юриста-міжнародника, референт-перекладача німецької мови.

Був заступником міністра транспорту та зв’язку. Також обіймав посади посла України в Данії та заступника голови Київської міської державної адміністрації. 

Очільниця МінТОТ — Ірина Верещук

Creator: Sarakhan Vadym

Верещук обіцяє продовжити роботу, розпочату монобільшістю — виконувати положення профільних нормативних актів та програм. Анонсувала аудит у міністерстві, щоб перевірити, як воно виконує роботу. Заявила, що найперше створить експертну та громадську ради при міністерстві, щоб посилити комунікацію з громадськими інститутами.

Крім цього, вона розповіла про свої пріоритети. Серед них — реінтеграція через інформаційну, гуманітарну, цифрову присутність на тимчасово окупованих територіях, фокус на молоді.

Ірині Верещук 41 рік. Вона була міською головою м. Рава-Руської (2010-2015), що на Львівщині. Народна депутатка Верховної Ради 9 скликання. Професорка кафедри загальної та прикладної психології Інституту екології, економіки і права. З 2017 року – доцентка кафедри політології НПУ ім. М. П. Драгоманова.

2015 року стала співзасновницею Соціальної платформи «Важливий кожен».

 

 

Коментарі