Новини

В Україні вперше понад 50 тисяч людей лежать у лікарнях через ковід: яка ситуація на Буковині

Найгірші показники в області у Сокирянській (100% заповнених ліжок) та Путильській громадах (98%).

Вперше з початку пандемії в Україні кількість шпиталізованих від ковіду пацієнтів перевищила 50 тисяч. З усіх ліжок, виділених на хворих, зайнято близько 69%. Про це свідчать дані Ради Національної безпеки й оборони України.

За даними РНБО, найгірша ситуація наразі у Донецькій області. Там зайнято вже 90,5% ліжок. У Чернівецькій області їх половина — 55,5%.

При цьому управління охорони здоров’я Чернівецької міської ради розповіло, що у міських лікарнях наразі розгорнули 305 ліжок для хворих на ковід. Зараз вони заповнені майже всі — на 90,8% (277 хворих). Зазначають, що з усіх 277 хворих на COVID-19, які лікуються у міських лікарнях, лише 2 особи вакциновані, 275 не щеплювалися.

Найгірші показники в області у Сокирянській (100% заповнених ліжок) та Путильській громадах (98%).

За розрахунками РНБО, зараз осіння хвиля коронавірусу вийшла на пік. Раніше прогнозували, що він припаде на період із 20 жовтня до 5 листопада. На піку в лікарнях має лікуватися до 50-52 тисяч осіб.

Нагадаємо, у МОЗ розповіли про симптоми коронавірусу, через які можуть шпиталізувати. Серед них: біль у грудній клітці, важкість дихання, задишка у стані спокою, ознаки дихальної недостатности, сатурація з рівнем кисню в крові менше 92% та порушення свідомости.

 

 

Коментарі