Новини

У МОЗ розповіли про симптоми коронавірусу, за яких необхідна госпіталізація

Госпіталізують наразі тільки пацієнтів з середнім або тяжким перебігом хвороби.

У Міністерстві охорони здоров’я розповіли про симптоми коронавірусу, через які можуть госпіталізувати. Про це фахівці зазначили на Фейсбук-сторінці міністерства.

Зокрема, у МОН нагадують, що у пацієнтів з COVID-19 може бути різний перебіг хвороби: легкий, середньої тяжкості та тяжкий. Госпіталізують наразі тільки пацієнтів з середнім або тяжким перебігом хвороби.

Перелік симптомів, за яких пацієнта можна буде госпіталізувати: 

— біль у грудній клітці;

— важкість дихання, задишка у стані спокою, ознаки дихальної недостатності;

— сатурація з рівнем кисню в крові менше 92% (зазначають, що для вимірювання сатурації в домашніх умовах можна використовувати пульсоксиметр);

— порушення свідомості;

Також сюди входять всі інші ознаки, які загрожують життю та свідчать про критичний стан пацієнта. При цьому рішення щодо госпіталізації приймає лікар на основі проведеного обстеження, ґрунтуючись на наявному симптомокомплексі у конкретного хворого.

У МОЗ нагадують про важливість консультацій з боку сімейного лікаря. Наголошують, що саме він може надати рекомендації та визначити, чи достатньо пацієнту амбулаторного лікування.

Додамо, що нещодавно в МОЗ надали рекомендації з проведення навчального процесу для всіх освітніх закладів: від садочків до вишів. При цьому також оголосили заборонені дії.

 

Коментарі