Офтоп

Пара з Канади переправила двоповерховий будинок через затоку

Вирішивши врятувати будівлю, Даніела та її партнер Кірк Ловелл запропонували власникам перевезти будинок.

Фото з фейсбуку Daniele Penney

Оригінальний матеріал BBC.

Пара з Ньюфаундленду, Канада, наважилась на незвичайний крок: у жовтні вони переправили 100-річний двоповерховий будинок через затоку Бей-оф-Айлендс.

«Це був маленький зелений будиночок, який мені подобався. Я розповідала про нього своїм друзям, своїй сім’ї. Усі знали, що моє серце належить йому», − розповідає жінка.

Однак надія Даніели придбати цей будинок була майже втрачена після того, як вона дізналася, що власники планують зруйнувати його та будувати на його місці новий дім.

Вирішивши врятувати будівлю, Даніела та її партнер Кірк Ловелл запропонували власникам перевезти будинок. Спочатку вони хотіли зробити це сушею, але процедура виявилася надто складною, тому зрештою будинок переправили через затоку, на відстань в 1 кілометр.

Перед великим переїздом під будинком закріпили бочки. Окрім того, його прив’язали до металевого каркаса із безліччю старих шин, щоб він не потонув.

Переносили будинок за допомогою декількох невеликих моторних човнів. Загалом подорож тривала вісім годин. Під час транспортування один кут будинку почав тонути, але його врятували небайдужі люди на човнах, які пропливали повз. Вони допомогли відбуксирувати його до берега.

Наразі Даніела та Кірк чекають, доки стіни та підлога будинку висохнуть, щоб почати робити там ремонт. Вони сподіваються заселитися у нове помешкання до Різдва.

Публікація Даніели у Facebook за посиланням.

Коментарі