Новини

У Чернівцях відреставрують обласну бібліотеку імені Івасюка

Бібліотеку зремонтують у рамках державного проєкту «Велика реставрація».

Фото: library.cv

У рамках проєкту «Велика реставрація» у Чернівцях відремонтують обласну універсальну наукову бібліотеку імені Михайла Івасюка. Про це повідомив Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко у Facebook.
За його словами, Бюджетний комітет погодив виплату субвенцій на комунальні об’єкти. Це означає, що найближчим часом розпочнеться реставрація культурних об’єктів, які обрали в рамках проєкту.

Міністр пояснив, що «Велика реставрація» – це про об’єкти по всій Україні. А також анонсував розширення програми. Він наголосив, що обрання нових об’єктів для реставрації є підтримкою довгострокової цілі — комплексного збереження української спадщини.
Серед інших нових приміщень та культурних пам’яток, які реставрують чи зремонтують у рамках проєкту, — замок Радзивілів, Палац Потоцьких в Одесі, башту Луцька, а також музей книги та друкарства в Острозі. Крім цього, відреставрують Вежу Муровану в Острозі та ратушу в Бучачі. Всього обрали 26 об’єктів.

Зазначимо, що у програмі «Велика реставрація» вже беруть участь Хотинська фортеця та Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича.

 

Коментарі