Новини

У Хотинській фортеці виконають протиаварійні роботи: розпочали фінансування за програмою “Велика реставрація”

Роботи планують розпочати вже за тиждень.

У межах «Великої реставрації» розпочалося фінансування робіт. Зокрема в Державному історико-архітектурному заповіднику «Хотинська фортеця» та Національному художньому музеї України.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства культури та інформаційної політики України.

У бюджеті, згідно з помісячним планом, на оновлення фортеці передбачено 2,7 мільйона гривень.

Як розповіла у коментарі «Шпальті» директорка ДІАЗ «Хотинська фортеця» Єлизавета Буйновська, роботи за цією програмою планують розпочати за тиждень. Наразі ще чекають на погодження ДАБІ на реставрацію виїзного мосту до фортеці, аби подавати заявку на виділення коштів. 

«Наразі нам виділяють кошти за трьома заявками, це майже 12,5 млн гривень. Це кошти на продовження протиаварійних робіт на стінах замку та на ще двох об’єктах заповідника. А також на реставраційні роботи в’їзного моста та на виготовлення проєктно-кошторисної документації на ремонт дахів замку», — каже Єлизавета Буйнова.

Оскільки це реставрація, терміни виконання робіт не визначили.

«Це дозволить зберегти пам’ятку архітектури національного значення від руйнувань, зупинить аварійну ситуацію, допоможе зберегти спадщину», — зазначила директорка фортеці.

Раніше ми писали про те, що 2019 року виготовили проєктно-кошторисну документацію на протиаварійні роботи (на окремих об’єктах такі вже здійснили торік). Загальна вартість – 12 мільйонів гривень.

 

Коментарі