Офтоп

Канадська компанія створює м’ясо з цукрових водоростей

Водорості вигідні, адже не вимагають для вирощування прісної води, добрив, пестицидів чи ріллі.

Фото: Cascadia Seaweed

Морські водорості, які вважаються «сприятливою для клімату» культурою, вимагають для росту тільки море та сонячне світло. Використовуючи цей ресурс, компанія Modern Seafood з Канади розробила та створила безліч різноманітних рецептів на рослинній основі, використовуючи культивовану цукрову ламінарію. Про це пише foodingridientsfirst.

«Перехід на рослинний раціон займає перше місце у списку рішень щодо подолання зміни клімату, а морські водорості Каскадії, що ростуть у океані, не вимагають прісної води, добрив, пестицидів чи ріллі», — каже Тара Хаддад, засновниця компанії.

Серед перших продуктів будуть пляжний бургер, крабовий пиріг, рибний пиріг та ковбасна сосиска. Всі вони міститимуть океанічну цукрову ламінарію.

Фото: Modern Seafood Facebook

Компанія вже пропонує різноманіття продуктів рослинного походження, зокрема альтернативи без м’яса та молочних продуктів, супи та веганські закуски. Всі ці пропозиції не містять сою, глютен, горіхи та ГМО.
Певні дослідження показують, що споживачі зараз зараховують здоров’я планети як свою проблему номер один, випереджаючи особисте здоров’я, що було пріоритетом останніх років. Виробництво планують почати 2022 року.

Чому це популярно

Світовий банк прогнозує, що вирощування морських водоростей має потенціал додати 10% до світових постачань продовольства. Ця надзвичайно поживна культура може сприяти цілі ООН — припинення голоду, яка стосується не лише продовольчої безпеки, а й харчування та сталого сільського господарства.

Коментарі