Новини

Понад пів тисячі: за добу в Україні померла рекордна кількість людей від ковіду

Загалом кількість померлих за весь час пандемії в Україні вже становить 61 тисяча людей. У Чернівецькій області — 2 256 осіб. 

18 жовтня в Україні померла рекордна кількість людей від ускладнень, спричинених коронавірусом. За інформацією Міністерства охорони здоров’я — 538 людей. Попередній рекорд смертности був ще в квітні цього року. Тоді за добу померла 481 людина.

Загалом кількість померлих за весь час пандемії в Україні вже більше 61 тисячі людей. У Чернівецькій області — 2 256 осіб.

Крім того, тільки цього понеділка в українські лікарні потрапили 2 852 людини з ускладненнями від коронавірусу. Цього дня одужали 7 776 людей. Найбільшу кількість нових випадків захворювання реєструють в Одеській, Харківській, Дніпропетровській та Запорізькій областях. Щодня там — понад тисяча нових хворих. Попри те, що у МОЗ кажуть, що ситуація з ковідом контрольована, дедалі частіше лікарі в обласних центрах повідомляють про переповнені медичні заклади. Такі вже є в Харкові, Одесі та Чернівцях.

Смертей від Covid-19 в Україні зараз у рази більше, ніж у першу хвилю. І однією з причин цього є поширення штаму «Дельта».

Вам може бути цікаво: Штам «Дельта» подвоює можливість шпиталізації — дослідження

При цьому у МОЗ повідомляють, що в країні зростають темпи вакцинації — за минулу добу 193 тисячі людей отримали щеплення. Загалом уже понад 8 млн українців отримали хоча б одну дозу вакцини, 6 млн 573 тисячі людей є повністю вакцинованими.

Додамо, що сьогодні, 19 жовтня, глава МОЗ Віктор Ляшко розпорядився вдвічі збільшити темпи вакцинації для всіх регіонів. Наразі це 700-750 тисяч на тиждень, МОЗ хоче збільшити цю кількість до 1,5 мільйона.

Нагадаємо, 18 жовтня к Чернівецькій обласній дитячій лікарні, яка приймає хворих із COVID-19, перебувало 58 дітей. Двоє у реанімації, один новонароджений під’єднаний до апарата ШВЛ. Щодня в обласну лікарню потрапляють від 15 до 20 дітей із COVID-19 чи підозрою на нього.

 

Коментарі