Новини

Штам «Дельта» подвоює можливість шпиталізації — дослідження

Дослідження проводили серед невакцинованих пацієнтів, у яких виявили штам «Дельта».

Варіант коронавірусу «Дельта» вдвічі збільшує ризик шпиталізації, якщо порівнювати з раніше домінантним «Альфа», виявило нове дослідження. Про це передає The Guardian.

Зазначають, що дослідження було зосереджене здебільшого на невакцинованих або частково щеплених пацієнтах. Результати базуються на вивченні більше 43 тисяч випадків COVID-19 з березня по травень (74% були невакциновані, 24% – лише частково і 1,8% – повністю вакциновані).

Дослідники виявили, що ризик потрапити до лікарні збільшився більш ніж удвічі зі штамом «Дельта» — у 2,26 раза.

«Це дослідження підтверджує попередні висновки, що люди, інфіковані «Дельтою», значно частіше потребують госпіталізації, ніж ті, хто має альфа-інфекцію. При цьому більшість випадків, які входять до аналізу, були нещепленими», — сказав доктор Гевін Дабрера, один із провідних авторів дослідження.

Епідеміолог-консультант Агенції охорони громадського здоров’я Англії Гевін Дабрера зазначає, що варіант «Дельта» вже становить 98% нових випадків коронавірусу в Англії:

«Ми вже знаємо, що вакцинація забезпечує чудовий захист від «Дельти». Й оскільки цей варіант становить більше 98% випадків COVID-19 у Великобританії, важливо, щоб ті, хто не отримав дві дози вакцини, зробили це якомога швидше», — каже науковець.

Нагадаємо, що штам «Дельта» вперше виявили в Індії на початку року. Відтоді він витіснив більш ранні штами, зокрема «Альфа», який вперше виявили у Британії у вересні минулого року.

Вам може бути цікаво: зі штамом Дельта шпиталізують дедалі більше дітей: чи хворіють вони важче?

Коментарі