Новини

Румунія попросила допомоги у ЄС у боротьбі з коронавіруом — у країні надзвичайна ситуація

Зараз країна зіштовхнулася з найгіршою хвилею коронавірусу з початку пандемії.

Фото: alisa-anton/unsplash

У Румунії попросили допомоги в ЄС у боротьбі з коронавірусом. Країна просить надати дози препаратів з моноклональними антитілами для лікування 40 тисяч пацієнтів з COVID-19. Про це передає Укрінформ.

Для допомоги у боротьбі з коронавірусом у країні активували Механізм цивільного захисту Європейського Союзу, який надає країнам-членам блоку допомогу в надзвичайних ситуаціях. Запит з Бухареста надійшов після телефонного дзвінка між міністром охорони здоров’я Аттілою Ксеке і єврокомісаром з питань охорони здоров’я Стеллою Кіріакідес. Ряд країн пообіцяли надати допомогу.

Зокрема країна потребує препарати проти коронавірусу з моноклональними антитілами. Зазначається, що ці антитіла імітують природний захист організму. Вчені довели на практиці, що такі антитіла при своєчасному введенні знижують смертність від коронавірусу.

Румунія наразі зіштовхнулася з найгіршою хвилею коронавірусу з початку пандемії —  кожного дня в країні фіксують понад 700 нових випадків на 1 мільйон людей.

При цьому Румунія посідає передостанню сходинку серед країн ЄС щодо рівня вакцинації.

За даними з сайту OurWorldInData, наразі в країні бодай однією дозою вакциновано 10,9 мільйона людей, а 5,61 мільйона вакциновані повністю, це 29.1% — менше третини. населення країни.

Коментарі