Новини

В Україні збільшили мінімальну пенсію для родин загиблих воїнів АТО/ООС

Рідні загиблих героїв почнуть отримувати збільшені пенсії з початком нового року.

Мінімальні пенсійні виплати рідним українських військовослужбовців, загиблих у ході АТО/ООС, з 1 січня 2022 року будуть збільшені до 7800 грн. Таке рішення ухвалив Український уряд під час наради 11 жовтня.

Про це повідомляє Слово і діло.

«Уряд на позачерговому засіданні 11 жовтня підтримав рішення про встановлення з 1 січня 2022 року мінімальної пенсійної виплати на рівні не менше 7 800 грн кожному з непрацездатних батьків, дружині (чоловікові) захисників, які загинули в зоні проведення АТО/ООС» – сказано в повідомленні «Урядового порталу».

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль зазначив, що з наступного року, таким чином, понад 2 тисячі українців отримають вищу пенсію — всі ці люди втратили у війні на Донбасі своїх родичів. При цьому адресну допомогу до пенсії будуть їм надавати незалежно від того, чи отримують такі ж виплати інші члени сім’ї.

Раніше «Шпальта» повідомляла, що в Україні з 1 грудня мінімальна пенсія зросте до 2600 гривень. Це стало можливим, оскільки Кабмін збільшив дохідну та видаткову частини Пенсійного фонду.

Коментарі