Новини

З 1 грудня в Україні підвищать мінімальну пенсію до 2600 гривень

Для цього уряд збільшив фінансування Пенсійного фонду на 18 мільярдів гривень.

Мінімальна пенсія в Україні з 1 грудня зросте до 2600 гривень, підвищать і мінімальну зарплату. Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль у телеграм-каналі. 

Він зазначив, що уряд збільшив фінансування Пенсійного фонду України на понад 18 мільярдів гривень. Це дозволить планово підвищити пенсії з 1 грудня. При цьому мінімальна заробітна плата зросте до 6500 грн.

«Це лише частина заходів із реалізації комплексного плану щодо підвищення соціальних стандартів для українців. Збільшення пенсій, зарплат та соціальних виплат відбувається та буде відбуватися на регулярній основі», — наголосив прем’єр-міністр.

Додамо, що з 1 жовтня підвищили виплати на 400 гривень для пенсіонерів віком від 75 до 80 років, вони щомісячно отримуватимуть додаткові кошти.

До речі, з 1 вересня пенсії виплачують по-новому: або приносять додому, або надсилають на банківську карту. Те саме стосується і грошової допомоги, яку нараховують на банківський рахунок. Адресно отримувати пенсію можуть лише деякі категорії населення.

Коментарі