Новини

Чернівецька область — друга за рейтингом найвищих зарплат в Україні. На першому місці Київ

Наразі найменші середні зарплати пропонують у Київській, Закарпатській, Чернігівській, Луганській та Тернопільській областях.

Фото: jp-valery/unsplash

За вересень цього року в Україні підвищилась середня заробітна плата на 1300 грн у порівнянні з серпнем, та склала 18 тисяч гривень. Зарплати збільшилися в більшості професійних сферах. При цьому у порівнянні з минулим роком зарплатні понизились. Про це пише Сегодня.

Найбільше зростання заробітних плат відбулося в категорії «державна служба/некомерційні організації» — на 12 тис. грн. Водночас в категорії «бухгалтерія/інвестиції/лізинг» зростання зарплат склав 5,3 тис. грн, а в категорії «транспорт, логістика» – 7,7 тис. грн. Найвищі оклади традиційно були у фахівців зі сфери IT — в середньому 44,2 тисяч гривень.

Де зараз найвищі середні зарплати:

— м. Київ – 34 800 грн;

— Чернівецька область – 26 600 грн;

— Кіровоградська область – 26 000 грн;

— Івано-Франківська область – 25 700 грн;

— Рівненська область – 23 100 грн.

При цьому за інформацією Головного управління статистики у Чернівецькій області, середня зарплата у штатних працівників за серпень становила 10 811 гривень

Наразі найменші середні зарплати пропонують у Київській, Закарпатській, Чернігівській, Луганській та Тернопільській областях. При цьому зарплатню до 20 тисяч гривень пропонують більше половини всіх роботодавців, а зарплати від 30 тисяч в основному готові платити роботодавці Києва та міст-мільйонників.

Кого шукають роботодавці?

В Україні найбільший попит на спеціальності серед роботодавців викликали категорії продажу (17,9%), IT (11,7%) і банки/інвестиції/лізинг (6,5%). До речі, ще в серпні серед найактуальніших категорій були медики, а банківські працівники займали четверту позицію. Але вже у вересні категорія «Медицина, фармацевтика» опустилася на восьме місце (5,4% всіх актуальних вакансій).

Нагадаємо, що з 1 грудня мінімальна заробітна плата зросте до 6500 грн.

Коментарі