Новини

«Написали більше тисячі листів»: до Чернівців додали два нові потяги

Вони сполучать місто з Миколаєвом, Кривим Рогом, Херсоном та Полтавою.

Фото vechirniy.kyiv.ua

«Укрзалізниця» додала два нові потяги, які курсуватимуть через місто Чернівці. Вони сполучать місто з Миколаєвом, Кривим Рогом, Херсоном та Полтавою. Про це повідомила «Укрзалізниця» під час презентації графіку руху пасажирських поїздів на 2022 рік.

Потяг 133/134 сполученням «Миколаїв — Івано-Франківськ» відтепер курсуватиме до Чернівців. Таким чином, Чернівці отримали сполучення з Кривим Рогом, Херсоном та Миколаєвом.

Потяг щоденно відправлятиметься з Миколаєва о 18:30 та прибуватиме до Чернівців о 22:02. У зворотному напрямку він вирушатиме о 02:06 та прибуватиме до Миколаєва о 5:53.  Новий маршрут запустять із 12 грудня.

Також «Укрзалізниця» запровадила новий потяг №149/150  сполученням «Полтава — Чернівці».

Так, новий потяг їздитиме через Київ, Львів, Івано-Франківськ. Він відправлятиметься щоденно з Полтави о 15:23 та прибуватиме до Чернівців о 12:30. У зворотному напрямку він вирушатиме о 14:13 та прибуватиме до Полтави о 10:40. Новий маршрут їздитиме також із 12 грудня.

У коментарі «Шпальті» активіст Артем Жук розповів, яким чином вдалося покращити сполучення з Чернівцями. Над цим громадська організація працювала з січня.

«У січні  з громадськими активістами, працівниками залізниці, експертами і журналістами ми створили ініціативний рух «Потяг на Чернівці». Ми займаємося відновленням залізничним сполученням із Чернівцями. Тоді ми напрацювали 6 пропозицій із відновлення нормального сполучення з містом. Ми надіслали більше тисячі листів до «Укрзалізниці», пропрацювали всі моменти з маршрутами з працівниками залізниці. Вони тоді переклали відповідальність за впровадження нових маршрутів на місцеву владу, бо в нас була заборгованість за пільгові перевезення.

Зараз справа зрушилася, до нашої пропозиції дослухалися. Потяг, який курсує до Миколаєва, продовжили до Чернівців. Також впровадили поїзд Полтава-Чернівці, це продовження маршруту. І змінили час одеського потяга — тепер зручніше відправлятися, він увечері їде», — додав Жук.

Активіст зазначив, що такими результатами задоволений, але все ж є маршрути, які варто доопрацювати. Зокрема налагодити сполучення зі сходом України.

«Це дуже класно, але надалі немає з’єднання з Ужгородом, чого ми вимагали. Поступово руйнується популярний маршрут 117-118 до Києва. Немає нормального сполучення зі сходом України: Дніпро, Харків тощо. Було б добре, якби поїзд Чернівці-Львів продовжили до Перемишля. Але про це варто говорити після зняття карантинних обмежень. Тоді з Чернівців можна було б їхати одразу до Польщі», — каже Артем.

Нагадаємо, у Чернівцях активісти розробили низку пропозицій до «Укрзалізниці» щодо сполучення Чернівців з іншими містами України. Зокрема йдеться про залізничне сполучення з Харковом, Ужгородом, Миколаєвом та іншими містами України.

 

 

 

Коментарі