Новини

«Роботи призупинили у травні»: коли завершать ремонт вулиці Кармелюка

Зараз на Кармелюка ведуть декілька робіт одночасно для того, щоб пришвидшити здачу вулиці в експлуатацію.

Архівне фото Шпальти

До початку холодів ремонтні роботи на вулиці Устима Кармелюка планують завершити.

Про це під час брифінгу сказав керівник підрядної організації «Євродор» Ігор Міхітарян.

«Роботи відновили 5 жовтня. Сьогодні у планах укласти нижній шар асфальтобетону. Ми також днями розгортаємо роботи з облаштування бордюрів та тротуарів. Паралельно замінюємо труби. Через тиждень-півтора плануємо укладати нижній шар асфальту. Також забезпечимо проїзд від перехрестя Руданського. І будемо пропускати рух від Герцена до Руданського. Роботи плануємо завершити до настання холодів. Графік ми випереджаємо і, гадаю, через місяць люди це відчують», — зазначив Ігор Міхітарян.

Голова Чернівецької міської ради Роман Клічук зазначив, що у травні роботи були призупинені.

«Ця вулиця була запроєктована ще торік. Почалися роботи і пришвидшувалися до виборів. Цього року ремонт розпочали у квітні, а в травні призупинили. Адже коли проаналізували проєктно-кошторисну документацію, виявили, що вона не була погоджена з Чернівцігазом. Не врахували, що потрібно міняти газові мережі, а також водоканалу. Тому, щоб не переривати вулицю заново, домовилися з цими підприємствами про заміну мереж.

Через те, що ці роботи щодо заміни мереж не були передбачені під час розробки проєктно-кошторисної документації, довелося вносити зміни до нєї. Це забрало чимало часу. До того ж, у комерційної структури «Чернівцігаз» не було коштів, запланованих на заміну цих мереж», — зазначив Роман Клічук.

Керівник Департаменту ЖКГ Григорій Прохоренко додав, що наразі проводять декілька робіт одночасно, аби пришвидшити здачу вулиці в експлуатацію. Зокрема облаштовують основу від перехрестя Руданського до Кармелюка. Також її проклали від Руданського до Герцена.

Додатково проводять заміну водопровідної мережі від Герцена до вулиці Довбуша, які триватимуть із 6 по 7 жовтня. А далі на цій ділянці прокладатимуть верхній шар асфальту.

Раніше ми писали про те, чому так довго ремонтують вулицю Кармелюка та чи завершать роботи цьогоріч.

Коментарі