Новини

Порушення на 42 мільйони: під час ремонту доріг після повені буковинські підрядники завищували ціни та клали неякісне покриття

Також за минулий рік спеціалісти встановили зайве отримання коштів на 400 тисяч гривень та зайві оплати витрат за послуги на 500 тисяч гривень.

Фахівці Держаудитслужби в Чернівецькій області провели ревізію щодо капітального будівництва та експлуатації доріг Чернівецькою облдержадміністрацією. Вони зафіксували порушень на 42 мільйони гривень. Про це повідомляє Державна аудиторська служба.

Ревізію проводили за період березня 2020 року по травень 2021-го. Найбільше порушень виявили у період ліквідації наслідків сильної повені, що сталася торік у червні. За цей час 9 підрядних організацій, що відновлювали дороги, завищували вартість послуг на понад 19 млн грн.

Вам може бути цікаво: Затоплені будинки і цвинтар. Яка ситуація після повені на Новоселиччині. Фоторепортаж

Крім цього, провівши лабораторні дослідження асфальту на аварійних об’єктах, спеціалісти визначили, що на двох дорогах поклали неякісне покриття. Зазначимо, що на оплату робіт на цих об’єктах пішло понад 22 млн грн.

Також за минулий рік спеціалісти встановили зайве отримання коштів на утримання служби замовника на 400 тисяч гривень та зайві оплати витрат за послуги на 500 тисяч гривень.

На цей момент із суми за порушення усунуто лише близько 11 млн гривень.  

Додамо, що наразі Держаудитслужба передала матеріали ревізії до Управління СБУ в Чернівецькій області, обласної прокуратури та ОДА.

 

Коментарі