Репортаж

Затоплені будинки і цвинтар. Яка ситуація після повені на Новоселиччині. Фоторепортаж

На вечір 25 червня у Новоселицькому районі через повінь затоплено 967 житлових будинків.

Повінь на Буковині затопила сотні будинків та подвір’їв Новоселицького району.

Найгірша ситуація у Новоселиці, Маршинцях, Тарасівцях та Мамализі. Станом на вечір 25 червня у районі затопило 967 житлових будинків, розповідає голова Новоселицької РДА Олег Мельничук.

У ніч проти 25 червня йшли сильні опади, рівень Прута помітно піднявся. У всіх селах Новоселицького району вода з боку річки дійшла до центральної траси. У першій половині дня в Тарасівцях вона накрила дорогу. Проте течія і рівень води були маленькі, тож перекривати трасу не було потреби.

Окрім цього, повінь затопила сміттєзвалище у Зеленому Гаї та кладовище у селі Тарасівцях. Через підтоплені вулиці тіла померлих переносили до місць поховань за допомогою тракторів.

«Вчора померлих на кладовищі везли трактором, бо дорога туди була затоплена. Проводили скромно і швидко. А потім затопило і саме кладовище», — розповів посадовець.

У Маршинцях підтоплено 256 господарств, а 46 повністю відрізані від іншої частини села. Як розповів «Шпальті» в.о. старости Георгій Нікітович, до них добираються катамаранами. Людей і харчі тим, хто відрізаний від іншої частин села, водою перевозять дві групи хлопців, які займалися водним спортом. Поруч з острівцем місцеві навіть ловлять рибу…

«Близько 350 затоплених земельних ділянок, а вода ввійшла у 5 житлових будинків. Багато людей евакуювалися і ще не зайшли до своїх осель, тому не знають, чи є там вода. Можливо, цифра набагато вища. Більшість людей переїхала до родичів, хоча ми підготували приміщення дитячих садочків і лікарні для потреб тих, кому нема куди йти. Вчора нам довелося евакуювати з підтопленої ділянки навіть людину з інвалідністю», — розповів пан Георгій.

Наразі в Новоселицькому районі підтоплено 886 криниць і 784 надвірних туалети. Постраждало від повені майже три тисячі людей, серед них 915 дітей.

Станом на вечір 25 червня рівень води у селі Мамализі, де підтопило так звану ділянку Корея (найближча до річки), впав до 5 метрів, проте електропостачання тут ще не відновили.

         

Коментарі