Репортаж

До Дня міста у Чернівцях показали вогняну виставу за мотивами фільму «Ван Хельсинг»

За сюжетом, у 1408 році, коли Чернівці отримують статус міста, неочікувано стається біда — з’являється вовкулака.

До Дня міста у Чернівцях показали вуличну вогняну виставу. Шоу провели на площі Пресвятої Марії. Комедійну постановку «Іон Хельсінг, рятівник Буковини» з елементами фаєр-шоу виконали Art project «Shadows» та трупа «Дикий Вікінг». За основу сюжету взяли стрічку «Ван Хельсинг» 2004 року та адаптували її під буковинський колорит.

За сюжетом, у 1408 році, коли Чернівці отримують статус міста, тут неочікувано стається біда — починають зникати селяни. Виявляється, що з’явився вовкулака. Отож голова міста викликає Іона Хельсинга, аби той поборов перевертня та врятував Чернівці.

Гумористичну вогняну виставу супроводжували епічні поєдинки та вогняні виступи професійних акторів.
Керівниця артпроєкту Олександра Олександрюк розповідає, що її команда виступає на Дні міста вже понад 10 років — або з вогняним шоу, або з трупою «Дикий вікінг». Під час створення вистави на 613-річчя Чернівців група надихалася фільмом жахів Стівена Соммерса та вирішила адаптувати його під чернівецьку культуру.

«Ми завжди робили вистави на історичну тему та полюбляємо такі фільми, як «Ван Хельснинг». Обрали цю тему через те, що був карантин, у всіх був поганий настрій, а це — весело, смішно. Ми приколювалися на всіх тренуваннях!» — каже сценарист вистави Андрій Охрімовський.

Шоу супроводжувало озвучування акторів спочатку румунською мовою, а поверх неї — українською.

Фото Володимира Гуцула

Коментарі