Афіша, Новини

У Чернівцях проведуть Всесвітній день прибирання: як долучитися

Акції до Всесвітнього дня прибирання проходять по всій території України. 

Фото: Let’sDoIt, Ukraine

25 вересня на Соборній площі відбуватиметься збір активістів до Всесвітнього дня прибирання. Всього прибиратимуть три чернівецькі локації: Жовтневий парк, Руський міст та місцевість біля 5 гімназії. Соборна площа буде центральною локацію. Після прибирання усім охочим представлять громадські організації міста. Ініціаторами заходу є «Let’sDoIt, Ukraine» спільно з міжнародним рухом «Let’sDoIt! World» за підтримки чернівецьких громадських організацій. Акції до Всесвітнього дня прибирання «World Cleanup Day» проходять по всій території України.

Зазначимо, що Всесвітній день прибирання святкують 18 вересня, але у зв’язку з погодними умовами акції у регіонах перенесли.

Щорічну всеукраїнську соціально-екологічну акцію з масового прибирання проводять з метою покращення екологічної ситуації України, зазначають організатори. Крім цього, її організовують для розвитку волонтерського руху, спільного прагнення до кращого майбутнього в розбудові екологічного сектору.

Формати прибирань будуть різні:
— Колективні прибирання на одній із локацій: кількість учасників у групі має бути обмежена, а площа – достатньо велика для дотримання соціальної дистанції;
— Індивідуальні прибирання вибраної зони;
— Цифрове очищення — видалення зайвої інформації зі своїх гаджетів, щоб розвантажити центри баз даних, на підтримку яких витрачається величезна кількість енергії;

Організатори закликають робити фото під час прибирання та викладати хештеги у соцмережах, такі як #побачивприбери #letsdoitukraine #worldcleanupday.

Збір о 9:30, на Соборній площі.

Довідка

Громадська організація «Let’sDoIt Ukraine» — учасниця загальносвітового руху «Let’sdoit Ukraine». В акції беруть участь громадяни України, комерційні та некомерційні організації, засоби масової інформації, зірки та лідери громадської думки.
Цього року міжнародна акція Всесвітнього дня прибирання «World Cleanup Day» відбудеться вчетверте одночасно в 180 країнах та об’єднає понад 50 млн учасників. Зазначають, що у 2017 році «Let’sDoIt Ukraine» об’єднали понад 1 100 000 учасників.

Коментарі