Новини

Школи Чернівецької области можуть приєднатися до Всесвітнього дня прибирання

Для учнів та студентів подія розтягується в часі з 1 по 18 вересня.

У межах міжнародної акції Всесвітнього дня прибирання «World Cleanup Day» для учнівської та студентської молоді відбудеться конкурс.

«Правила прості: потрібно опублікувати анонс проєкту з закликом приєднуватися на інформаційних ресурсах навчального закладу, взяти участь та реалізувати активності в межах Всесвітнього дня прибирання з 1 по 18 вересня, підбити підсумки та заповнити результати в онлайн-анкеті за посиланням до 25 вересня 2021 року включно», — повідомила Юлія Мархель, голова організаційного комітету Всесвітнього дня прибирання в Україні.

На прибирання зможуть вийти всі охочі 18 вересня о 10:00 у 24 областях незалежно від віку та місця проживання. Усі об’єднаються заради спільної мети – очищення планети від сміття та формування культури чистоти.

Організатори закликають приєднуватися до наявних локацій або робити свої,  а також брати з собою засоби індивідуального захисту, рукавички й великі пакети для сміття. Особливістю акції 2021 року є суворе дотримання карантинних норм. Учасники масштабного прибирання повинні дотримуватися соціальної дистанції, правил техніки безпеки та носити маски.

Формати прибирань:

— Колективні прибирання з сім’єю друзями чи колегами на одній із локацій. Тут кількість учасників у групі має бути обмежена, а площа – достатньо великою для дотримання соціальної дистанції.

— Індивідуальні прибирання обраної зони.

— Цифрове очищення — видалення зайвої інформації з гаджетів, що дозволить розвантажити центри баз даних, на підтримку яких витрачається велика кількість енергії.

— Картографування. Забруднені й очищені території можна відмічати в безкоштовному мобільному додатку «EcoHike».

Організатори конкурсу — Міжнародний молодіжний рух «School Recycling World», Всеукраїнський молодіжний рух «Let’s do it Ukraine» за підтримки Міністерства освіти і науки України, Українського державного центру позашкільної освіти, Національного еколого-натуралістичного центру й компанії PepsiCo Україна.

Усі заклади освіти, що подадуть результати, отримають подяки онлайн за участь, а найактивніші учасники — дипломи та смачні подарунки. Перша трійка шкіл-переможниць, що прибере найбільшу кількість сміття, здасть найбільше відходів на переробку та школярі якої будуть найактивнішими, виграє комплекти крісел-мішків для шкільних приміщень.

Уже 1 жовтня 2021 року на сайті та в соціальних мережах School Recycling World опублікують результати конкурсу та визначать переможців і найактивніших індивідуальних учасників прибирань.

Детальніше про умови участі можна дізнатися у Положенні за посиланням.

«Let’s Do It Ukraine» – це всеукраїнський молодіжний рух, проєктна діяльність якого вже об’єднала понад 3 млн учасників у всеукраїнських та локальних проєктах. Міжнародна громадська організація «Let’s Do It World» є акредитованим партнером Програми ООН з навколишнього середовища.

Нагадаємо, що Міжнародна акція Всесвітнього дня прибирання «World Cleanup Day» відбувається щороку в третю суботу вересня одночасно в 180 країнах.

 

Коментарі