Новини

ЄС виділить 240 мільйонів євро на розвиток українських екологічних стартапів

Компанії розвивають нові екологічні технології задля подолання кліматичної кризи.

Фото: science-in-hd/unsplash.jpg

Європейський Союз та Європейський банк реконструкції і розвитку виділять 240 мільйонів євро на розвиток екологічних стартапів в Україні. Гранти отримають шість українських компаній на розвиток власних проєктів. Усі вони працюють у сфері кліматичних технологій. Про це повідомляють на сайті банку.

Приз покриває 75 відсотків прийнятних витрат (до 50 000 євро без урахування ПДВ) на новаторські рішення та технології, впроваджені цими компаніями для подолання зміни клімату.

Ірина Кравченко, заступниця директора ЄБРР в Україні, каже, що вражена переможцями проєкту та їхньою здатністю створювати нові технології задля подолання кліматичної кризи. Вона зазначає, що ЄБРР із задоволенням підтримує новий успішний український бізнес за допомогою програми грантів.

Серед компаній, що отримали гранти на розробку екологічних проєктів, такі: 

— «The good plastic company» – виробляє пластик із вторсировини, який використовують у будівництві;

— архітектурна студія «ЕКОДАР» – будує енергоефективні та екологічні будинки з конопляних блоків і дощок;

— «ЕНЗИМ» – компанія, що виготовляє дріжджі;

— «ДОМІНІОН» – створила пересувний завод, на якому виготовляють полімерні труби з меншою шкодою для природи;

— «ВІВА ВІКТОРІЯ» – робить електронні системи клімат-контролю для теплиць: за допомогою технології можна дистанційно регулювати вентиляцію, температуру, полив та внесення добрив;

— лабораторія перспективних реактивних двигунів – розробляє прототип фермерського дрона, який має замінити літак АН–2.

2017 року Україна стала першою країною, яка скористалася цією схемою отримання грантів. 1 млн євро вже надали 28 місцевим вітчизняним компаніям.

Вам може бути цікаво: В ООН розповіли про наслідки глобального потепління. Багато кліматичних змін уже не можна зупинити, але можливість запобігти катастрофічним наслідкам ще є.

Коментарі