Новини

Пікет двірників та бійка депутатів: через розірвання договору на сесії протестували працівники управительської компанії

Протестувальники прийшли на сесійне засідання та звинувачували міську раду в розірванні договору з їхнім роботодавцем.

Сьогодні, 23 вересня, до сесійної зали під час засідання зайшов натовп протестувальників. Люди представилися працівниками управительської компанії «Порядок у домі — 11» та вимагали, аби міська рада відновила договір із цим приватним підприємством. Адже всі вони залишилися тепер без роботи.

Майже два місяці тому, на початку серпня, новостворений тоді Департамент інфраструктури та благоустрою Чернівецької міської ради повідомив, що почне в односторонньому порядку розривати договори з приватними управительськими компаніями, якщо ті не усунуть недоліки щодо прибирання вулиць.

Днями представники відомства повідомили, що через невиконання приписів інспекторів та неналежне прибирання вулиць ухвалили рішення розірвати угоду з першим недобросовісним управителем. Ним став уже згаданий «Порядок у домі — 11».

У Департаменті інфраструктури та благоустрою заявили, що їхні посадовці неодноразово проводили фото- та відеофіксацію фактів підтвердження неналежного виконання управителем своїх обов’язків, передбачених угодою.

Водночас підприємство після розірвання договору розпустило робочий штат, через що люди й прийшли до сесійної зали зі звинуваченнями на адресу міської ради. Вони розгорнули плакати «Ми хочемо працювати», «Почніть з себе», «Хто буде годувати наших дітей» та інші. Сесійне засідання було фактично зірване.

Люди разом із депутатами утворили у сесійній залі натовп, у якому під час розмови з невідомих поки що причин депутат фракції «Народний контроль» Михайло Яринич вдарив у живіт депутата «Єдиної альтернативи» Тараса Прокопа. Причини їхнього конфлікту досі невідомі.

Зрештою, на сесії оголосили перерву. Протестувальники продовжують залишатися в сесійній залі.

Нагадаємо, раніше Шпальта розповідала, що управителі прийшли на зміну ЖРЕПам понад три роки тому, але деякі з них досі не почали належно виконувати свої зобов’язання.

Коментарі