Новини

На першого помічника президента скоїли напад — стріляли в автомобіль. У його водія влучили три кулі

Всього в автомобіль помічника потрапило понад 10 куль — стріляли з боку лісу.

Фото: Нацполіція

22 вересня під Києвом неподалік села Лісники обстріляли автомобіль першого помічника президента України — Сергія Шефіра. Сам Шефір не постраждав, але його водій зараз перебуває в реанімації у важкому стані. Про це заявили у поліції, передає hromadske.

Це сталося близько 10 ранку. В поліції передають, що в автомобіль помічника потрапило понад 10 куль.  За даними ЗМІ, у водія влучили одразу три кулі. Правоохоронці відкрили кримінальне провадження з попередньою кваліфікацією — замах на вбивство двох і більше осіб (ст. 115 ККУ). 

Зараз на місті працюють слідчо-оперативні групи поліції, усіх хто має будь-яку інформацію про обставини замаху на життя двох громадян України, просять повідомляти в поліцію на 102.

Фото: Нацполіція

Радник голови Міністерства внутрішніх справ Антон Геращенко повідомив що в авто стріляли з боку лісу, з автоматичної зброї по ходу руху автомобіля. 

Голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія розповів, що Сергій Шефір зараз у безпеці, але перебуває у стані шоку. При цьому Сергій Шефір вважає, що стріляли саме у нього, але випадково влучили у водія.

Про можливі мотиви нападу 

Давид Арахамія відзначив, що напад це прямий сигнал для фракції, бо Сергій Шефір був легким об’єктом для нападу, адже не має охорони та часто їздить сам.  Обстріл автомобіля першого помічника президента України пов’язують із боротьбою влади з впливом олігархів. Про це заявив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк у коментарі «Інтерфакс-Україна».

Обстріл автомобіля помічника називають «відкритим, навмисним і вкрай жорстким нападом, який не можна кваліфікувати інакше, як спробу демонстративного вбивства ключового члена команди».

В Офісі Президента кажуть, що не маючи суспільної підтримки олігархи пішли шляхом прямих погроз і спроб фізичного залякування.

Відповіддю на напади на представників влади, кажуть в ОП, «будуть ще жорсткіші антиолігархічні й антикримінальні рішення».

Нагадаємо, що наразі президент Володимир Зеленський перебуває у Нью-Йорку засіданні Генасамблеї ООН. Його супроводжують голова Офісу президента Андрій Єрмак та інші високопосадовці.

Довідка

Сергій Шефір —  помічник Володимира Зеленського. Він відповідає за організацію щоденної роботи глави держави. До роботи в Офісі президента був сценаристом, продюсером і директором «Студії Квартал-95». 

Коментарі