Новини

На дистанційне навчання: як працюватимуть школи області, де вакциновано менш як 80% персоналу

Очна форма навчання залишається попри норму про 80% вакцинованих у закладах дошкільної освіти, спеціальні заклади загальної середньої освіти, 1-4 класи закладів загальної середньої освіти. 

Відзавтра, 23 вересня, заклади середньої освіти у Чернівецькій області починають працювати в очно-дистанційному режимі. Школи, де немає 80% вакцинованого персоналу — дистанційно, згідно із рішенням Кабміну та МОН.

Про це повідомила керівниця управління освіти Чернівецької обласної державної адміністрації Людвига Цуркан.

«Лише 67 закладів середньої освіти, з 358-ми, в області не мають 80% вакцинованого персоналу. Але питання з вакцинацією, інформаційно-роз’яснювальною роботою тривають», — зазначила керівниця обласної освіти.

Водночас вона зазначила, що Кабінет Міністрів скасував умову про наявність 80% вакцинованого персоналу на заклади дошкільної освіти та 1-4 класи закладів загальної середньої освіти. Відповідно вони будуть працювати очно попри “жовтий” рівень епідбезпеки. 

Також сьогодні Уряд ухвалив наказ Міністерства охорони здоров’я, який передбачає обов’язкову вакцинацію проти коронавірусу освітян, працівників міністерств та інших чиновників. 

Раніше голова Чернівецької ОДА Сергій Осачук заявляв про те, що школи, де від коронавірусу вакцинувалися менше ніж 80% колективу, закриють на карантин, а діти будуть сидіти вдома. Дистанційна форма навчання також буде під забороною.

 

Коментарі