Новини

Уряд зобов’яже вакцинувати усіх освітян та чиновників

 Міністр охорони здоров’я зазначив, що такий крок вже передбачений чинним законодавством.

Уряд ухвалив наказ Міністерства охорони здоров’я, який передбачає обов’язкову вакцинацію проти коронавірусу освітян, працівників міністерств та інших чиновників.  Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час засідання уряду.

Перед цим, на засіданні Кабінету міністрів Віктор Ляшко — міністр охорони здоров’я зазначив, що такий крок вже передбачений чинним законодавством. В статті 12 закону про захист від інфекційних хвороб йдеться про те, що представники окремих професій, діяльність яких може призвести до поширення інфекційних хвороб, підлягають обов’язковій вакцинації. Законність обов’язкової вакцинації підтвердив і Європейський суд з прав людини, наголосив Ляшко.

«Перші наші пріоритетні групи, кого вакцинували на перших етапах вакцинації, вже досягли показників охоплення вакцинацією близько 80%. Це – медичні працівники, військовослужбовці, співробітники МВС та інші. В інших органах державної влади ситуація не така оптимістична», – розповів міністр.

Інформації щодо того, коли наказ набуде чинності, поки немає.

Серед іншого, прем’єр-міністр Денис Шмигаль нагадав, що у тих навчальних закладах, де не досягнули показника у 80 % вакцинації,  навчання буде відбуватися в дистанційному режимі.

Так, від 23 вересня, Чернівецький національний університет переходить на дистанційне навчання, бо в ньому вакцинувалося тільки 60%  працівників. При цьому в БДМУ вакцинувалося понад 80% — там продовжать очне навчання.

 

Коментарі