Офтоп

Нова ера у вирощуванні риби – штучні умови у відкритому морі

Океанська ферма 1 – перша у світі ферма з вирощування риби у відкритому морі у Норвегії. Її створення може стати початковим кроком на шляху до нової ери в рибництві. Вона покликана вирішити основі питання, які стосуються вирощування та вилову риби без шкоди для навколишнього середовища.

Фото: SalMar.no

Оригінальний матеріал SalMar.no

«Океанська ферма 1» – це повномасштабний пілотний проєкт, призначення якого полягає у перевірці біологічних та технологічних аспектів вирощування риби в морі.

Реалізує проєкт Ocean Farming AS, дочірня компанія SalMar Group. Ocean Farming спеціально створили для розвитку можливостей вирощування риби у відкритому морі. Завдяки впровадженню нових технологій та накопиченню знань Ocean Farming отримає спеціалізований досвід, необхідний для розвитку рибництва у майбутньому.

«Океанська ферма 1» — структура, побудована із застосуванням технологій та принципів, які використовуються у підводних морських установках. Ферма жодним чином не шкодить біологічному середовищу, у якому живе лосось. При розробці технічних рішень враховували всі процеси вирощування риби та використовувалися нові підходи для забезпечення кращої роботи ферми. Будівництвом ферми займалася найбільша суднобудівна корпорація Китаю China Shipbuilding Industry Corporation (CSIS).

«До 2030 року у світі потрібно буде виробляти на 70% більше продуктів харчування. Ми повинні досягти цього, використовуючи менше ресурсів та зменшивши вплив на навколишнє середовище. Хоча океани займають понад дві третини поверхні світу, лише 2% енергії, яку забезпечує харчування, людина отримує з продуктів з моря. Виробництво тваринного білка з риби потребує менше ресурсів і є більш доброзичливим до клімату у порівнянні з його отриманням з худоби. Оскільки традиційні види рибальства майже вичерпали себе, ми повинні подбати про збільшення кількості вирощуваної риби, що допоможе прогодувати майбутні покоління», — зазначають представники компанії.

 

Коментарі