Новини

Смартфони Xiaomi не працюють в окупованому Криму: чому

Півострів входить до списку “заборонених” регіонів для продукції компанії.

Компанія Xiaomi заблокувала свої смартфони в окупованому Росією Криму. Заблокували також і телефони на Кубі, в Ірані, Сирії, Північній Кореї та Судані, що перебувають під санкціями Заходу.

Про це стало відомо, коли користувачі ґаджетів цієї компанії повідомили у соцмережах, що на екранах заблокованих телефонів з’явились повідомлення такого змісту: 

«Політика Xiaomi не дозволяє продаж або надання продукту на території, на якій ви спробували його активувати. Будь ласка, зверніться безпосередньо до продавців за додатковою інформацією».

XDA-developers в свою чергу каже, що ймовірно, таким чином компанія Xiaomi почала боротьбу з нелегальною продукцією. При цьому зазначається, що під блокування потрапило лише певне коло власників смартфонів.

Водночас на сайті Xiaomi в розділі щодо умов продажу є перелік регіонів, серед яких вказано і Крим, куди техніку компанії не можна експортувати.

До речі, через санкції жителям Криму закритий доступ до програм із магазину додатків Google Play market (як платних, так і безкоштовних) для пристроїв з операційною системою Android, заблоковане звантаження додатків із магазину App Store американської компанії Apple, заблоковані акаунти розробників мобільних додатків Google Play і немає доступу до сервісів Google Apps, Google AdSense і Google Analytics.

Xiaomi — китайська компанія, заснована бізнесменом Лей Цзюнем у 2010 році. Спеціалізується на виробництві електронної техніки, в першу чергу смартфонів та інших «розумних пристроїв».

Нагадаємо, 23 серпня у Києві відбувся саміт із деокупації Криму «Кримська платформа». У ньому взяли участь 46 делегацій. Учасники першого саміту схвалили декларацію, яка фіксує невизнання анексії півострова Російською Федерацією та вперше визнає РФ окупантом на міжнародному рівні.

Коментарі