Новини

Ситуація з «короною» погіршується. В Україні зафіксували понад 3 тисячі нових випадків захворювання

Найбільша захворюваність у Києві — 379.

За минулу добу, 8 вересня, в Україні виявили 3 663 нові підтверджені випадки COVID-19. Про це повідомляє МОЗ.

Також 1 546 пацієнтів одужали, 61 — помер від ускладнень, а 981 — потрапив до лікарні з підозрою чи підтвердженим діагнозом.

Найбільша захворюваність зареєстрована у Києві — 379.

Крім того, зростання кількості хворих зафіксували у Львівській (318), Харківській (302), Одеській (222) та Дніпропетровській (209) областях.

У Чернівецькій області — 183 підтверджених випадки. На Facebook-сторінці Управління охорони здоров’я Чернівецької міської ради повідомили, що у міській лікарні №1 розгорнули 120 ліжок для хворих на коронавірус. Наразі завантажено 42,5% (51 хворий, 5 із них – у реанімації). У всіх підтвердили коронавірусну хворобу, серед них — жодного вакцинованого. Пацієнти перебувають на кисневій дотації.

«Ми спостерігаємо, що змінилася клініка коронавірусу. Інкубаційний період зменшився до 6-ти днів, швидко розвивається вірусна пневмонія. Покази до госпіталізації наступні: задишка, слабкість, гіпертермічний синдром. Не треба чекати, щоб ураження легень сягало 50 і більше відсотків. Зараз воно відбувається дифузно і швидко перетворюється у тотальну пневмонію», — розповідає Валентин Пижик, заступник генерального директора з медичної частини міської клінічної лікарні №1.

У лабораторіях протестували: методом ПЛР — 27 895 осіб, методом ІФА — 9 397 осіб, експрес-тестами — 25 438 осіб.

Вам буде цікаво: МОЗ надіслало клопотання щодо переведення України в «жовту» зону

Коментарі