Новини

МОЗ надіслало клопотання щодо переведення України в «жовту» зону

Постанова передбачає посилення карантинних обмежень на території усієї країни одночасно.

Фото: kmu.gov.ua

Підвищення рівня епідемічної небезпеки відбудеться, найімовірніше, з понеділка, 13 вересня. Про це заявив очільник МОЗ Віктор Ляшко в етері телеканалу «Україна 24».

«У нас відбулося декілька урядових зустрічей і нарад, які чітко показують, що Україна вже сьогодні перевищила індикатори, які можуть перевести країну із “зеленого” рівня епідемічної небезпеки в “жовтий”. Ми від МОЗ подали клопотання до Кабміну, поточного тижня відбудеться комісія техно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яка розгляне наше звернення. І найімовіг, з наступного понеділка Україна перейде на “жовтий” рівень», – повідомив Ляшко.

Зі слів міністра, у випадку локального погіршення ситуації до «помаранчевого» або «червоного» рівнів повернуть регіональний розподіл на зони.

Очне навчання у «жовтій» зоні епідемічної небезпеки залишиться тільки у навчальних закладах, де принаймні 80% педагогів вакциновані проти коронавірусу.

Нагадаємо, у «жовтій» зоні потрібно обов’язково дотримуватися маскового режиму, фізичної дистанції у 1,5 м, а також забороняється:

— проведення масових заходів за участю більш як 1 особи на 4 кв. м площі будівлі або території;

— заповненість кінозалів та залів інших закладів культури понад 50% місць;

— заповненість спортзалів і фітнес-центрів не більше ніж 1 особа на 10 кв. м.

Обмеження часу роботи закладів відсутні.

Вам буде цікаво: До кожної школи Чернівецької области приїдуть мобільні групи вакцинації — Осачук

Коментарі