Новини

Польща відкрила кордони для українців: за яких умов дозволили в’їзд

Для тих, хто в’їжджає за ПЛР-тестом до Польщі діє вимога 10-денного карантину.

Фото: kurs.com.ua

Сьогодні, 9 вересня, Польща дозволила українцям в’їзд до країни, в тому числі з метою туризму. Про це заявив глава МЗС Дмитро Кулеба на брифінгу у Києві, передає Європейська правда.

Для тих, хто в’їжджає за ПЛР-тестом діє вимога 10-денного карантину. Це правило стосується також дітей, які перетинають зовнішній кордон ЄС на в’їзді до Польщі.

Термін 10-денного карантину можна скоротити, якщо є негативний результат тесту на коронавірус, зроблений не раніше 7–денного періоду з моменту в’їзду на територію Польщі..

Вакцинованим від COVID-19 не потрібно проходити карантин. Треба пред’явити англомовний або польськомовний документ підтвердження повного курсу вакцинації зареєстрованою в ЄС вакциною (Pfizer, Moderna, Astra-Zeneca, Jonson&Jonson), а також тих, хто перехворів на COVID-19 і може це документально підтвердити.

При цьому нещодавно в Польщі заявили про початок четвертої хвилі коронавірусу.  Останнім часом в країні збільшується кількість заражень на близько 20-30% щотижня, і ця тенденція утримується.

За інформацією з сайту Worldometer, Польща посідає 16-те місце у загальній статистиці щодо поширення коронавірусу у світі. Від початку пандемії в країні виявили  2,892,113 випадків коронавірусу. При цьому Україна на 18 місці за поширенням коронавірусу з 2,306,939 випадками захворювання.

Вам може бути цікаво: куди у Європі зараз можна подорожувати українцям та за яких умов?

Коментарі