Новини

У Польщі оголосили про початок четвертої хвилі коронавірусу

Останнім часом кількість інфікованих у країні різко збільшується, і ця тенденція буде утримуватися.

Фото: Bermix Studio/Unsplash

Речник Міністерства здоров’я Войцєх Андрусєвич заявив, що в Польщі вже розпочалася четверта хвиля коронавірусу. Про це передає Польське радіо.

Представник МОЗ наголосив, що останнім часом кількість заражень збільшується на близько 20-30% щотижня, і ця тенденція буде утримуватися.

Щодо даних про зменшення кількости нових інфікованих за добу 12 серпня, Андрусєвич зазначив, що вони «не повинні заспокоювати». Речник наголосив, що впродовж наступних днів буде набагато більше заражень коронавірусом.

Станом на 12 серпня у Польщі підтвердили 196 нових випадків коронавірусу.

За інформацією з сайту Worldometer, Польща посідає 16-те місце у загальній статистиці щодо поширення коронавірусу у світі. Від початку пандемії у країні зафіксували понад 2,8 млн випадків COVID-19, із яких 75,2 тисячі — летальні. Одужало понад 2,6 млн хворих.

Нещодавно польська влада заявляла, що станом на 7 серпня в Польщі повністю вакцинувалися від коронавірусу  понад 17,8 млн людей — це майже половина населення країни.

Нагадаємо, що з 23 серпня Німеччина зобов’яже всіх невакцинованих громадян здавати тест на Covid-19. З осени — за гроші.

Коментарі