Новини

Німеччина зобов’яже невакцинованих громадян здавати тест на Covid-19. З осені — за гроші

Це роблять із метою пришвидшення вакцинації в країні.

Фото: Jc Gellidon/ Unsplash

З 23 серпня усіх жителів Німеччини, які не зробили повне щеплення, примусять надавати негативні тести на коронавірус для відвідування заходів у закритих приміщеннях. Про це повідомляє DW.

За рішенням Німецького уряду, всі громадяни, які не отримали обидві дози вакцини проти COVID-19 або не перехворіли за останні пів року, будуть змушені надати або швидкий тест на антиген, термін дії якого становить 24 години, або ж ПЛР-тест, зроблений щонайбільше 48 годин тому. Правило не поширюватиметься тільки на дітей до 6 років та школярів. 

Результати тестів треба буде надавати для відвідування перукарень, косметичних салонів, фітнес-студій. Для проживання в готелі тестування необхідно буде робити двічі на тиждень.

Також це потрібно для відвідування лікарень, будинків для людей похилого віку, кафе, ресторанів та барів, кінотеатрів, заходів та урочистостей.

Водночас з 11 жовтня експрес-тести на коронавірус у Німеччині стануть платними.

Безкоштовно експрес-тести надаватимуть лише людям, які не можуть бути вакциновані та для яких немає загальних рекомендацій з вакцинації: вагітним жінкам і дітям до 18 років. 

Про такі дії домовилися канцлер Німеччини Ангела Меркель і премʼєр-міністри федеральних земель у вівторок, 10 серпня. Влада робить це з метою залучити якомога більше жителів до вакцинації проти коронавірусу.

Додамо, що з початку березня уряд Німеччини взяв на себе витрати на проведення щонайменше одного експрес-тесту на тиждень для всіх громадян. За даними Міністерства охорони здоров’я, наразі вакциновано 55,1% населення Німеччини.

 

 

Коментарі