Новини

Україна втратила місце в топ-5 медального заліку Паралімпіади-2020

У передостанній день змагань українських паралімпійців випередили Нідерланди.

Фото: gettyimages

У суботу, 4 вересня, у Токіо минув 11-й день Паралімпійських Ігор. Спортсмени змагалися за 45 комплектів нагород, з яких Україна виборола лише чотири. Найбільше — у легкій атлетиці, де Ігор Цвєтов та Оксана Ботурчук виграли «срібло» в бігу на 200 метрів. Про це повідомляє Суспільне.

Крім того, Марина Манжула здобула «срібло» (байдарка-одиночка, 200 метрів, клас – KL1), а Василь Ковальчук — «бронзу» за стрільбу з пневматичної гвинтівки, мікст, 50 метрів, клас SH2.

Загалом боротьба відбувалася у таких видах спорту: стрільба з лука, легка атлетика, бадмінтон, бочче, каное-спринт, футбол 5х5, кульова стрільба, волейбол, тхеквондо, баскетбол та теніс.

Виграти медалі українцям вдалося з усіх видів, де брали участь, крім тхеквондо.

За підсумками змагального дня спортсмени з України зайняли шосте місце, отримавши 98 медалей. На першому місці у фінал входять китайські паралімпійці, які уже здобули 200 нагород.

В останній день Паралімпіади-2020 відбудеться тільки один фінал за участі українських паралімпійців. За медалі в кульовій стрільбі з гвинтівки боротимуться Ірина Щетник, Андрій Дорошенко та Юрій Стоєв.

Вам буде цікаво: «Крипак очолює рейтинг спортсменів, а Україна здобуває перше «золото» у метанні булави: як пройшов десятий день Паралімпіади»

Коментарі