Новини

У Європейському Союзі імунізували понад 70% дорослих громадян

Натомість станом на 28 серпня в Україні вакциновано приблизно 15% дорослого населення.

Фото: Shutterstock

Станом на сьогодні, 31 серпня, 70% дорослих громадян у Європейському Союзі пройшли повний курс вакцинації проти коронавірусу. Загалом це понад 256 мільйонів осіб. Про це повідомляє Європейська Комісія. 

 «Повна вакцинація 70% дорослих у ЄС уже в серпні — це велике досягнення. Стратегія ЄС щодо спільного просування вперед окуповується і ставить Європу в авангард глобальної боротьби з COVID-19. Але пандемія не закінчилася. Нам потрібно більше. Я закликаю всіх, хто може, зробити щеплення. І ми також повинні допомогти решті світу вакцинуватися. Європа буде продовжувати підтримувати своїх партнерів у цих зусиллях, зокрема країни з низьким та середнім рівнем доходу», — сказала голова Європейської Комісії Урсула фон дер Лейєн.

Натомість станом на 28 серпня в Україні вакциновано приблизно 15% дорослого населення. Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко каже, що цього недостатньо для створення колективного імунітету. З початку вакцинальної кампанії від COVID-19 в країні щеплено 5,2 мільйона громадян.

У Європейській Комісії зазначають, що швидка повна вакцинація всіх цільових груп населення як у Європі, так і в усьому світі є «ключем до контролю наслідків пандемії».

Крім того, додають, що ЄС вніс близько 3 мільярдів євро у фонд COVAX, щоб забезпечити принаймні 1,8 мільярда доз вакцини проти коронавірусу для 92 країн із низьким рівнем доходу. Наразі за допомогою фонду доставлено понад 200 мільйонів доз у 138 країн світу. Зокрема Україна за планом отримає 16 мільйонів доз вакцини.

 

Коментарі