Новини

Максим Крипак здобув золоту медаль на Паралімпіаді та знову побив світовий рекорд

Це вже 14 золота медаль для України на цьогорічних іграх.  

Максим Крипак Фото: Getty Images

На сьомий день змагань Паралімпійських ігор Максим Крипак здобув золоту медаль у плаванні на дистанції 100 метрів батерфляєм і при цьому знову перевершив світовий рекорд. Це вже 14 золота медаль для України на цьогорічних іграх, передає Суспільне Спорт.

У фіналі Крипак був головним претендентом на золоту медаль — час українця був найкращим у кваліфікації. Головними суперниками плавця були італієць Стефано Раймонді та австралієць Кол Пірс. На фініші Крипак здобув перемогу, причому виграв заплив з новим світовим паралімпійським рекордом. Цей рекорд раніше належав ще одному українцеві Денису Дуброву (який на цьогорічних іграх вже приніс золоту нагороду).

Це четверта медаль Крипака на Паралімпіаді-2020 — спортсмен вже вигравав «золото» на дистанції 100 метрів вільним стилем, а також «срібло» та «бронзу». Попередню золоту медаль Крипак здобув також перевершивши світовий рекорд.

Додамо, що на минулих Паралімпійських іграх-2016 у Ріо-де-Жанейро Крипак здобув 5 золотих медалей. Крім цього він 5-разовий чемпіон світу та 10-разовий чемпіон Європи.

Українець, який родом з Харкова, розпочав займатись плаванням у віці 6 років. В той час він змагався на рівних із представниками олімпійського плавання, однак через погіршення стану здоров’я перейшов в параплавання. 

Спортсмен виступає в паралімпійській категорії S10, до якої належать спортсмени з мінімальним ушкодженням тіла, що впливає на функціонування ніг, або ж з ампутованою ступнею чи кінцівкою нижче коліна.

Вам буде цікаво: Два «золота» та вісім медалей у підсумку: результати шостого дня України на Паралімпіаді

Коментарі