Новини

Буковинці взяли участь у Марші захисників у Києві

Мета маршу — вшанування пам’яті героїв російсько-української війни та Революції Гідности.

Фото: Укрінформ

Сьогодні, 24 серпня ветерани війни на Донбасі, їхні сім’ї та волонтери вийшли на Марш захисників України у Києві. Крім того, у марші взяли участь і чернівецькі ветерани та учасники АТО/ООС. Про це розповів Ростислав Мишковський у Фесбуці.

Чернівецька волонтерка Галина Абрам’юк поділилася фото з маршу в Києві з червоно-чорним стягом.

Учасники маршу у Києві вийшли з прапорами України та кримськотатарськими прапорами, гаслами та у вишиванках. Багато людей несли фото загиблих у російсько-українській війні та на Революції Гідности.

Люди на вулицях Києва проводжали учасників маршу оплесками та вигукували «Дякуємо».
Всього на марші крокували 63 «коробки».

Спершу йшли барабанщиці, потім ㅡ родичі загиблих, Небесної сотні, поранені ветерани війни тощо. Учасники АТО/ООС з Києва йшли у першій «коробці», за ними — «коробки» ветеранів з інших областей. Наступними — різні військові підрозділи, бригади й батальйони. Також в окремі колони сформували окремі групи осіб з деяких громадських організацій та волонтерів.

Фото: Укрінформ

Мета Маршу — вшанування пам’яті героїв, які віддали життя за Незалежність України, вшанування ветеранів, добровольців та військовослужбовців, полонених, зниклих безвісти та політв’язнів російсько-української війни, медиків, капеланів, волонтерів, активістів та всіх патріотів, кажуть учасники.

Раніше ми писали про те, як проходив військовий парад до Дня Незалежности у Києві.

Коментарі