Афіша, Новини

У Чернівцях пройде Всеукраїнський марш за права тварин

Чернівчани долучаться до зоозахисної акції, яка одночасно відбудеться у багатьох областях України.

Архівне фото Шпальти

У Чернівцях пройде Всеукраїнський марш за права тварин. Подія відбудеться 5 вересня і розпочнеться о 12:00 на Центральній площі.

Про це повідомляють ініціатори заходу UAnimals.

«Нас дістало, що Парламент ігнорує більшість зоозахисних законопроєктів. Нас дістало, що знущання над тваринами все ще продають як розваги. Нас дістало, що живодерів виправдовують суди. Нас дістало, що жорстокість до тварин з кожним днем лише множиться», — мовиться в анонсі.

Організатори зазначили, що Всеукраїнський марш за тварин щороку об’єднує тисячі людей по всій Україні. Зоозахисники виступають за цирк без тварин та заборону хутрових ферм, притравочних станцій, контактних зоопарків і дельфінаріїв.

Охочих долучитися до акції просять не брати з собою тварин, які можуть стресувати в натовпі.

«Утримайтесь від того, аби приносити котів та інших тварин. Собаки легше переносять велику кількість людей, але враховуйте індивідуальний характер і потреби тварини. Якщо ви приходите на марш із собакою, візьміть воду для неї, а також пакети для прибирання», — зазначили організатори.

Всеукраїнський марш за права тварин є гуманістичною і зоозахисною, а не політичною акцією, тому учасників просять утриматися від партійної символіки та лозунгів.

Нагадаємо, що у музеї мистецтв у Києві безпритульним тваринам шукають господарів за допомогою шедеврів мистецтва.

А нещодавно Верховна Рада України ухвалила закон, який впроваджує нові норми утримання тварин та поводження з ними.

Коментарі