Офтоп

Оператори FPV-дронів запускають камери у ті місця, куди не може потрапити жодна людина

Нові дрони дозволяють робити величезну кількість знімків, а також літають на надзвичайно високій швидкості, записуючи більш динамічні відео.

Оригінальний матеріал CNN.

Елліс ван Джейсон – оператор дрона та відеограф. Хоча дронів використовують для зйомок вже багато років, технологія FPV, яка забезпечує вид від першої особи, відкрила нові можливості для відеооператорів та творців контенту. Оператори «бачать» контент «очима» дрона, одягаючи окуляри, щоб переглядати трансляцію. Нові дрони дозволяють робити величезну кількість знімків, а також літають на надзвичайно високій швидкості, записуючи більш динамічні відео.

Стоячи глибоко у джунглях Венесуели, Елліс ван Джейсон був оточений комахами.

«Ці мурашки залазили мені у вуха, в ніс, навіть під оправу окулярів», − розповідає він.

Але Ван Джейсон не міг поворухнутися, тому що повинен був максимально зосередитися. Він керував FPV-дроном, який забезпечує вид від першої особи, знімаючи найвищий у світі водоспад Анхель під абсолютно іншим кутом зору.

 

«Виникає враження, що ви – птах. Ви можете літати, куди забажаєте», − пояснює Ван Джейсон.

Ван Джейсон ставить собі за мету розкрити чудеса природи у всій красі. Відправившись до Венесуели, він записав FPV-відео своєї мрії. Йому вдалося зняти найвищий водоспад у світі — Анхель.

Ван Джейсон також проводить онлайн-уроки зі знімання відео за допомогою FPV-технології. Нещодавно його учень Хуліо Карвахаль з Коста-Рики зняв виверження вулкану Пакая у Гватемалі. Знімаючи відео над річками розпеченої лави, Карвахаль думав лише про одне:

«Сподіваюся, що не втрачу цей дрон, бо ці кадри божевільні».

Після тисяч годин досліджень, навчання та практики Ван Джейсон та Карвахаль кажуть, що планують досліджувати нові частини світу за допомогою своїх FPV-дронів. Ван Дженсон заявляє, що прагне створювати автентичний контент не лише для своєї аудиторії, але й для себе самого, адже ця робота дозволяє йому почуватися справжнім та живим.

 

Коментарі