Афіша, Новини

У Чернівцях проведуть велоекскурсію містом: що покажуть учасникам

Велосипедну екскурсію проводять у рамках святкування півріччя «Гончаренко центру».

Фото: Febiyan/Unsplash

12 серпня в місті організовують велосипедну екскурсію по Чернівцях. Проводити велоелекторій буде чернівецький гід Ярослав Адамчук, відомий як пан Ярко. Захід відбуватиметься у рамках святкування півріччя «Гончаренко центру» в Чернівцях. 

Збір учасників о 18.15.

Початок екскурсії о 18.30.

Старт — вулиця Руська, 5, біля «Гончаренко центру».

Тривалість — близько двох годин.

Участь безкоштовна.

«У групі буде до 10 осіб, —  зазначає у коментарі пан Ярко. — Це захід для велосипедистів або просто людей із велосипедом, які готові їхати та відкривати для себе місто по-новому».  

У програмі екскурсії — подорожі по центру міста. Зокрема велосипедисти зупиняться на площі Пресвятої Марії, далі поїдуть на вулицю Гагаріна, де пан Ярко розповість про пивоварні, які раніше були в місті. Найголовніше у програмі — це розповідь про місцеві підприємства: якими були промислові Чернівці понад 100 років тому. Опісля учасники потраплять на Прут та послухають про те, як раніше відпочивали містяни на річці.

Пан Ярко також розповів, чому вирішили провести саме велосипедну екскурсію:

«Цей формат доволі незвичайний, адже велоекскурсії в Чернівцях відбуваються рідко. Але в них є перевага: можна проїхати далі, ніж ти дійдеш пішки, і побачити більше», — каже чернівецький гід.

Вам може бути цікаво: Наймолодший екскурсовод. Пан Ярко про любов до Чернівців, туристів і світ навколо себе

Коментарі