Новини

Хто стане тренером збірної України з футболу: назвали прізвище

Офіційно нового головного тренера представлять 9 серпня.

Фото Wikimedia Commons

Головним тренером збірної України з футболу стане екс-тренер «Динамо» та «Ференцвароша» Сергій Ребров.

Про це повідомив очільник комітету збірних УАФ Мирон Маркевич виданню Meta Ratings.

Зазначається, що 1 серпня збірна України залишилася без головного тренера, адже контракт Андрія Шевченка завершився.

Ще у липні 2021-го Ребров говорив про бажання очолити збірну України. Проте замість цього став тренером «Аль-Айну» — клубу із ОАЕ.

Попри те, що наразі Ребров очолює клуб «Аль-Айн» з Об’єднаних Арабських Еміратів, джерела видання запевняють, що Ребров уже домовився з цією командою про розрив контракту.

Водночас Маркевич, який також претендував на роль очільника збірної, заявив про свою підтримку кандидатури Реброва.

«Користуючись нагодою, хочу побажати Сергію Реброву, якого 9 серпня призначать новим головним тренером національної збірної України, успіхів», — сказав Маркевич.

Зазначають, що Маркевич також подав у відставку. Своє бажання покинути роботу в УАФ він мотивував тим, що хоче знову працювати футбольним тренером.

Сергій Ребров працював у трьох клубах: «Динамо» (Україна), «Аль-Аглі» (Саудівська Аравія), «Ференцварош» (Угорщина). Очолив клуб «Аль-Айн» з ОАЕ.

Двічі вигравав чемпіонат України з «Динамо», став віцечемпіоном Саудівської Аравії та тричі виграв чемпіонат Угорщини з «Ференцварошом».

Визнаний найкращим тренером «Ференцвароша» за останні 10 років.

Нагадаємо, що троє українців потрапили у топ 20 кращих гравців Євро. А збірна України на Чемпіонаті Європи-2020 своїм виступом заробила 16 мільйонів євро. Це восьмий результат на турнірі.

 

Коментарі