Новини

Для міжпланетних польотів: SpaceX зібрала найвищу ракету в історії космонавтики

Висота ракети  — понад 118 метрів. Це на 7 метрів більше, ніж у попереднього рекордсмена.

Фото SpaceX

SpaceX зібрала найвищу ракету в історії космонавтики, встановивши корабель Starship на важкий носій Super Heavy.

Як повідомляє TechCrunch, висота ракети  — понад 118 метрів. Це на 7 метрів більше, ніж у попереднього рекордсмена — американської ракети «Сатурн-5». Остання відправляла людей на Місяць.

Основна розробка системи почалася у 2018 році з концепту системи. У 2019 році два невеликих прототипи системи зробили тестування посадки двигунами. Тоді ж, у 2019 році, почалося зведення космодрому Starbase в штаті Техас, на якому відбуваються випробування. Надалі тут передбачається запуск пілотованих космічних програм.

На початку травня корабель Starship вперше успішно повернувся на Землю. Попередні чотири запуски закінчувалися вибухом.

Фото SpaceX

Starship розроблений для доставлення людей і вантажів на орбіту Землі, Місяця, Марсу та інших об’єктів у космосі.

Вам буде цікаво: Український супутник запустить компанія Ілона Маска. Скільки заплатять

Водночас до практичного використання ракети ще далеко. Наразі це тестова збірка, після якої ракету розберуть і вивчатимуть можливі дефекти.

Корабель Starship планують використовувати для пілотованих польотів на Місяць, а потім і на Марс. Але першу версію запустять лише у близькоорбітальний політ. З нього обидва ступені ракети повернуть на Землю.

SpaceX має намір провести цей перший запуск до кінця 2021 року. Раніше говорили про липень.

Нагадаємо, 23 квітня, SpaceX провела успішний запуск корабля Crew Dragon з чотирма астронавтами на борту. Це вже друга пілотована місія, запуск якої проводить компанія Ілона Маска.

А ще американське космічне агентство NASA призупинило дію контракту з компанією Ілона Маска SpaceX, щодо створення першого комерційного посадкового модуля для висадки людей на Місяць.

 

Коментарі