Новини

Відсьогодні людей з інвалідністю пропускатимуть на кордоні без черги

Це сталося через зміни в законодавстві щодо підвищення соціальних гарантій людей з інвалідністю.

Фото: Радіо Свобода

Сьогодні, 5 серпня, набувають чинности зміни в законодавстві щодо соціального захисту людей з інвалідністю. Відповідно до цього Закону, люди з інвалідністю, які їдуть на лікування та мають відповідні документи, особи з інвалідністю І групи та особи, що їх супроводжують, мають право на позачерговий пропуск через державний кордон. Про це йдеться у повідомленні Міністерства внутрішніх справ. 

«Люди з інвалідністю тепер мають право на позачерговий пропуск через державний кордон України та у контрольних пунктах в’їзду / виїзду на тимчасово окуповані території (не частіше одного разу на тиждень в один бік)», — зазначають у повідомленні.

Додамо, що 3 серпня Президент України Володимир Зеленський підписав Закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо підвищення соціальних гарантій осіб з інвалідністю та дітей з інвалідністю». 

Нагадаємо, що в Україні набули чинности нові правила в’їзду та виїзду: 

 — після повернення з закордону невакциновані українці мають пробути 10 днів на самоізоляції або зробити ПЛР-тест (для тих, хто приїжджає з Росії чи Індії, такого права нема);

— українці, які вакциновані бодай однією дозою, повинні лише пред’явити відповідний документ;

— іноземці, які приїжджають в Україну, повинні мати страховий поліс, довідку про вакцинацію затвердженим препаратом або ж тест на COVID-19, який зроблений не пізніше, ніж за 72 години.

Раніше ми писали, що людям з інвалідністю відтепер буде простіше купувати квитки «Укрзалізниці».

 

Коментарі