Новини

Нові правила для в’їзду в Україну: тепер необхідно здавати тест або пред’являти сертифікат

Також зазначають, що для невакцинованих громадян введуть обмеження.

Фото: Unsplash

Цього тижня починають діяти нові правила перетину кордону: українці та іноземці здаватимуть тест під час в’їзду до країни. Про це у фейсбуку написав голова Комітету Верховної Ради з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький із посиланням на постанову Кабміну.

«Цього тижня почнуть діяти нові правила перетину кордону. Щоб мінімізувати ризики розповсюдження мутації коронавірусу, українці та іноземці здаватимуть тест при в’їзді до країни. Виняток – громадяни України, які зробили хоча б одне щеплення від «ковіду», та мешканці інших країн із «сертифікатами». Для невакцинованих (вакцинами, схваленими ВООЗ) подорожуючих з Росії та Індії, якщо перебували у країні більше 7 днів, обов’язкова самоізоляція», — йдеться у повідомленні.

Депутат додає, що Україна згодом також буде вимушена запроваджувати обмеження для невакцинованих громадян. МОЗ анонсувало, що у випадку погіршення епідеміологічної ситуації працювати будуть тільки школи, де вакциновано не менше 80% вчителів (наразі щеплена лише половина педагогів від загальної кількости).

На думку депутата, аналогічні обмеження варто запровадити для транспортників, підприємств громадського харчування та комерційних або комунальних структур, співробітники яких безпосередньо контактують із населенням.

«Хворий водій маршрутки інфікує аж ніяк не менше людей, ніж учитель. Ми в Україні не говоримо про обов’язкову вакцинацію — ніхто не має права змушувати людину вакцинуватися. Але цілком справедливо вимагати, щоб роботу, яка передбачає контакт із великою кількістю людей, виконували вакциновані співробітники», — каже Радуцький.

Депутат додає, що вакцинація відкрита для всіх охочих, і нагадує про можливість подавати заявку для підприємств, замовляти мобільну бригаду і вакцинувати співробітників просто на робочому місці.

Раніше ми писали, що уряд змінив умови роботи вчителів під час карантину.

Коментарі