Новини

У Моршині вакцинували 66% дорослого населення. У місті не фіксували нових випадків коронавірусу вже півтора місяця

Масову вакцинацію проводили за пілотним проєктом МОЗ з широкого охоплення населення.

Фото: Unsplash

У місті Моршині Львівської области, де триває пілотний проєкт із максимально широкого охоплення вакцинацією населення, станом на 2 серпня принаймні однією дозою було щеплено 72,4% дорослого населення, а повністю вакцинувалися 66% дорослих мешканців.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства охорони здоров’я.

У МОЗ додають, що у місті вже півтора місяця не фіксували нових хворих на COVID-19. Останній випадок коронавірусу зафіксували 20 червня.

«Це дуже хороший результат. Вакцини проти COVID-19 демонструють високі рівні ефективности та захисту», — каже головний державний санітарний лікар Ігор Кузін.

Він розповідає, що проєкт у Моршині підтримали медики, місцева влада, ЗМІ та релігійні спільноти.

«Зараз наша мета — щепити якомога більше людей та не дати пандемії восени загостритись», — наголосив Кузін.

90% від усіх вакцинованих щепили китайською вакциною Sinovac (CoronaVac). Також використовували AstraZeneca та Pfizer-BioNTech.

У Департаменті охорони здоров’я Львівської ОДА зазначили, що реалізація цього проєкту дасть змогу вивчити та проаналізувати ефективність вакцинації населення проти імунокерованих інфекцій в окремому населеному пункті.

Загалом у Моршині проживає 4 239 людей, 800 із них — діти до 18 років.

Раніше ми писали про те, що повністю вакциновані люди мають лише один шанс із 26, щоб інфікуватися коронавірусом — дослідження.

Коментарі