Новини

Повністю вакциновані люди мають лише один шанс із 26, щоб інфікуватися коронавірусом — дослідження

Невакциновані люди мають на 50% більший шанс заразитися вірусом, ніж ті, хто переніс хоча б одну дозу вакицини.

Фото: Unsplash

Повністю вакциновані люди мають лише одну вірогідність із 26 заразитися коронавірусом у разі контакту з інфікованою людиною. Такі дані показало дослідження Imperial College.
Останні дані з опитування «React-1», яке провели дослідники з Imperial College показали, що повністю вакциновані люди із меншою ймовірність передають вірус іншим, і якщо вони все ж підхоплять коронавірус, то переноситимуть його легше. Про це пише The Telegraph.

«Можна сказати, що люди, які двічі щеплені, мають удвічі меншу ймовірність зараження»,сказав професор Пол Елліотт, директор програми React, голова епідеміології та медицини громадського здоров’я в Imperial.

Професор додає, що вакцинація дуже ефективна саме проти серйозних наслідків хвороби.

Дослідження також показало, що дельта-варіант коронавірусу «повністю перехопив» альфа-варіант, який з’явився у Великій Британії, оскільки 100% мазків виявили позитивний результат саме на штам Дельти.

Стівен Райл, професор динаміки інфекційних захворювань в Imperial каже, що кожна людина, яка вакцинується, бере частину відповідальності за те, чи станеться потужна хвиля коронавірусу у вересні, чи ні.

Вам буде цікаво: Жінки частіше помічають у себе перші симптоми коронавірусу, ніж чоловіки, – дослідження

 

Коментарі