Новини

Жінки частіше помічають у себе перші симптоми коронавірусу, ніж чоловіки, – дослідження

Дослідники також представили список ранніх симптомів коронавірусу, які різняться у чоловіків і жінок.

Фото: Unsplash

Жінки частіше помічають ранні ознаки Covid-19, ніж чоловіки, тому що вони більше звертають увагу на зміни у своєму тілі, вважають британські вчені.
Дослідження, у якому проаналізували дані програми Zoe Covid Symptom Study, виявило, що чоловіки частіше повідомляли про задишку, втому, озноб і лихоманку після інфекції, тоді як жінки більше помічали втрату нюху, біль у грудях та постійний кашель. Про це пише The Telegraph.

Дослідники вважають, що хоча відмінності можуть бути біологічними, вони також можуть бути викликані тим, що жінки краще розпізнають більш тонкі симптоми. Втрату нюху або кашель можна легко ігнорувати. Але важче позбутися від ознобу або лихоманки, що може бути пізнішою стадією захворювання.

Клер Стівс, авторка дослідження, розповідає, що варто, аби люди знали, що найперші симптоми хвороби мають широкий спектр і можуть проявлятися по-різному у кожного члена сім’ї чи співмешканця.

«Це не перше дослідження, яке продемонструвало різницю у повідомленні про симптоми між чоловіками та жінками. Жінки загалом частіше скаржаться на більшу кількість симптомів, ніж чоловіки, і вони можуть бути більш чутливими до широкого спектра симптомів. Жінки частіше розпізнають симптоми в собі», – каже дослідниця.

Стівс додає, що вчені виявили дещо різну структуру симптомів у чоловіків і жінок. А це означає, що їм, можливо, знадобляться різні симптоми, щоб запідозрити коронавірус.

«Ми завжди були трохи стурбовані тим, що були лише три основні симптоми. І тепер, коли тестування широко доступне, ми повинні заохочувати людей проходити тестування, навіть якщо у них є симптоми, які не є основними», — каже авторка дослідження.

Науковці представили список ранніх симптомів коронавірусу для чоловіків і жінок:

Симптоми у чоловіків:

— задишка;

— втома;

— озноб;

— лихоманка.

Симптоми у жінок:

—  втрата запаху;

—  біль у грудях;

— постійний кашель.

Коментарі