Новини

З 1 вересня можна буде подати заявку на літературну премію імені Василя Кожелянка: які умови участи

У конкурсі на премію імені Василя Кожелянка зможуть узяти участь автори з усієї України та представники українськомовної спільноти з інших держав.

Фото: Unsplash

Літературна премія імені Василя Кожелянка – одна з проєктних ініціатив, що пройшли відбір на рівні міста Чернівців у конкурсі на звання «Книжкової столиці України – 2022», про який оголосив Український культурний фонд. Реалізує проєкт ГО «Європейський культурний простір».

Мета премії — ініціювання та реалізація активностей, які сприятимуть тому, щоб ім’я Василя Кожелянка стало одним із центральних культурних брендів Чернівців та книжкового життя міста в ювілейний рік письменника (2022 року Василеві Кожелянкові могло виповнитися 65).

2022 року премію вручать у двох основних номінаціях:

— «Срібний павук»: Найкраща книга, яка осмислює Чернівці.

— «Homo Ludens»: Тексти малої прози, створені у жанрі альтернативної історії та / або ретропрози. Передбачає трьох переможців та видання збірки найкращих творів.

Прийом заявок на участь у конкурсі розпочинається 1 вересня 2021 року, а завершується 31 грудня о 15:00. Активності, пов’язані з премією, триватимуть упродовж півтора року.

Про умови участи в конкурсі розповіли на сайті «Література. Сучасність. Діалог». Аби взяти участь у номінації «Срібний павук», треба написати на тему, дотичну до Чернівців, будь-якого жанру, крім наукового. Книжки, що будуть представлені на номінації, мають бути видані 2020-2021 рр. Подавати твори можуть автори, видавництва, бібліотеки, книгарні, клуби та інші гравці книжкового ринку.

Для участи у номінації «Homo Ludens» потрібно надіслати тексти малої прози, створені у жанрі альтернативної історії та / або ретропрози. До участи у цій номінації приймають тільки раніше неопубліковані тексти.

У конкурсі на премію імені Василя Кожелянка можуть брати участь автори з усієї України та представники українськомовної спільноти з інших держав. Подати заявку та надіслати конкурсний текст можна буде через ґуґл-форму, доступ до якої буде відкрито з 1 вересня.

Оголошення переможців та вручення премії відбудеться 9 травня 2022 року під час відкриття фестивалю імені Василя Кожелянка «Кожелянд».

Раніше ми писали про заснування премії імені Василя Кожелянка у Чернівцях.

Коментарі